Κοινωνική Ευθύνη

Επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες με ουσιαστικό τρόπο. Υιοθετούμε υπεύθυνες πρακτικές που προωθούν τις αλλαγές με θετικό πρόσημο για την κοινωνία.

Επιλέγουμε να υλοποιούμε δράσεις κοινωνικής ευθύνης που θα είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα και θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε εμάς και την κοινωνία.

Δέσμευση και Δράσεις

Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιχειρηματικότητα που συμβάλλει στη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών, όπου δραστηριοποιούμαστε.

Προωθούμε προγράμματα και δράσεις που υποστηρίζονται σε παγκόσμιο, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Συνδυάζουμε το ταλέντο, τις ιδέες και τις γνώσεις μας, σε δράσεις που βοηθούν να γίνεται ο κόσμος μας καλύτερος.

οικονομια

Το πρόγραμμα Early Warning Europe παρέχει δωρεάν, αμερόληπτη και εμπιστευτική συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Λειτουργεί ως ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων, Δημόσιων Αρχών και Εμπορικών Επιμελητηρίων με σκοπό τη βελτίωση του πλαισίου των συνθηκών λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών σε όλη την Ευρώπη.

Αντικείμενο των εργασιών του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμου μεθόδου για τον εντοπισμό και την υποστήριξη επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κίνδυνο και προσδοκία των συμμετεχόντων είναι να αποτελέσει μακροπρόθεσμα ένα σύγχρονο Μηχανισμό Παρακολούθησης και Έγκαιρης Προειδοποίησης για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης ώστε να ξεπεράσουν εγκαίρως είτε τυχόν κρίσεις που οφείλονται στην οργάνωση της λειτουργίας τους ή ακόμα και τον κίνδυνο πτώχευσής τους.

Περισσότερα…

περιβαλλον

Η Μαίναλον Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) δημιουργήθηκε με σκοπό τη δημιουργία, συντήρηση, προστασία και προώθηση του Menalon Trail, του πρώτου πιστοποιημένου (Leading Quality Trail) από την Πανευρωπαϊκή Ένωση Πεζοπόρων (ERA) μονοπατιού πεζοπορίας στην Ελλάδα.

Το Menalon Trail είναι ένα μονοπάτι μήκους 75 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στο κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Δήμο Γορτυνίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Η ύπαρξη του μονοπατιού χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη φυσική του ομορφιά και να περιηγηθούν στους πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της περιοχής.

Στόχος της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ είναι η συνεχής και αδιάλειπτη λειτουργία του μονοπατιού και η προσέλκυση συγκεκριμένων ομάδων επισκεπτών στην περιοχή με σκοπό την ανάπτυξη του πεζοπορικού και φυσιολατρικού τουρισμού, των εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και γενικότερα την ανάδειξη του γαστρονομικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Μεταξύ των πολλών τιμητικών διακρίσεων και βραβεύσεων που έχει λάβει η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ., συγκαταλέγονται οι πρόσφατες διακρίσεις της στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού 2020, όπου βραβεύθηκε με το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία «Ειδικές Μορφές Τουρισμού» και με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Τουριστική Ανάπτυξη / Συμβολή στην Τοπική / Εθνική Οικονομία».

Περισσότερα…

τοπικη κοινωνια

Ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα μέλη του οποίου είναι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Βυτίνας, προβληματιζόμενοι ως προς τη μελλοντική βιωσιμότητα της τοπικής τους κοινωνίας, δρομολογεί μια διαδικασία για το βιώσιμο σχεδιασμό της περιοχής.

Με το σχεδιασμό αυτό, θα υιοθετήσουν ένα μελλοντικό όραμα, θα αξιολογήσουν τις τρέχουσες περιβαλλοντικές, οικονομικές, και τοπικές συνθήκες και θα εντοπίσουν στρατηγικές για την επίτευξη του οράματος το οποίο και θα καθορίζει τι σημαίνει βιωσιμότητα για αυτό το μοναδικό μέρος της Ελλάδας.

Η όλη διαδικασία θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των δημοτών. Η κατανόηση του τι σημαίνει βιωσιμότητα στη Δημοτική Ενότητα Βυτίνας, θα επιτρέψει στις στρατηγικές και τις δράσεις που θα δημιουργηθούν και θα καταγραφούν, να οδηγήσουν σε βιώσιμη και διαχειριζόμενη ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των οικολογικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν αξία για την κοινότητα.

Περισσότερα…

Χάρτης Κοινωνικής Ευθύνης

Συλλέγουμε σε διαρκή βάση πληροφορίες και δεδομένα, ώστε να είμαστε σε θέση να επιλέγουμε τις κατάλληλες δράσεις εταιρικής ευθύνης στο πλαίσιο της στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης μας.

Παρακολουθούμε την πρόοδο των δράσεων σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης.

Εξετάζουμε τη σημασία της αντιμετώπισης νέων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων σε σχέση με τις επιπτώσεις τους και δρομολογούμε τα επόμενα βήματα στο ταξίδι της κοινωνικής μας ευθύνης.